„Имаме пъстър вълшебен килим…”

пееше цялата зала заедно с актьорите след премиерата  на спектакъла „Пиеса за деца и възрастни“ на клуба по театрално майсторство на Първо СОУ „Свети Седмочисленици” по проект УСПЕХ.

 

Директорът на кукленият театър Ивайло Марков работи с младите актьори вече втора година. Миналата година младежката трупа представи на сцена много успешно романтичната комедия от Уилям Шекспир “Сън в лятна нощ”.

Новата пиеса е по текст на Яна Добрева и Петя Миладинова с монолози – лично създадени от всеки един млад актьор. Постановката е на Ивайло Марков, музиката е дело на композитора Ценко Минкин, а хореографията – на Марианна Савова.

Сценографията на спектакъла е на един от младите артисти – Георги Иванов. Интересен акцент в нея внася и мултимедията.

В пиесата, освен ученическата трупа в състав – Георги Иванов, Георги Тодоров, Христина Стоянова, Виктория Тенчева и Светлина Станчева, участва и актьорът Борислав Терзийски от театъра.

На премиерата имаше невероятно актьорско присъствие с думи, танци и песни. Притихналата публика, която следеше и улавяше всяка дума от сцената, на моменти избухваше в бурни аплодисменти. Силните послания от сцената докоснаха душевността на зрителите и  предизвикаха много размисли. За изоставените деца, за силата на мечтите и приятелството, за живота в „ руините на замъка на мечтите”.

Професионалистът Ивайло Марков, творец и мениджър, в новото си амплоа на педагог съумя да мотивира и вдъхнови младите актьори, а те, от своя страна, с този невероятен спектакъл предадоха магията на публиката.