Най-новата постановка в репертоара на Държавен куклен театър – Търговище – „Малката русалка” завладя търговищката публика в премиерната си вечер.

Залата на Кукления театър бе препълнена, като не малко бяха и правостоящите. Пиесата създаде илюзията в публиката, че са на морското дъно, а мултимедията, красивите костюми и фееричната визия пренесоха зрителите в магията на кукленото изкуство с вълшебен успех.

Спектакълът „Малката русалка” е създаден по приказката на Ханс Кристиян Андерсен. Пиесата е режисирана от директорът на Кукления театър Ивайло Марков, а на сцената заслужените аплодисменти получиха актьорския колектив – Ивелина Паскалева, Цветина Иванова, Димитър Караиванов и Милен Алексиев.

Куклите към новата постановка са изработени от Валерий Рачковский, а музиката е на Ценко Минкин. Сценографията на „Малката русалка” е дело на екипa – Валерий Рачковский, Румен Ангелов и Христина Христова.

„Моето послание и в тази пиеса е свързано с любовта. Любовта един към друг, любовта между хората, любовта към всичко около нас. Нека да обичаме света, в който живеем и хората, които ни заобикалят”, сподели за „Знаме” Ивайло Марков своето режисьорско послание.

Той добави още, че за него пресъздаването на обичаните от различните поколения герои на Андерсен е било предизвикателство, поето с огромно желание и осмислено през призмата на актуалните теми за нашето съвремие.

Пожелаваме на новата пиеса дълъг живот, а на колектива в Кукления театър – успехи и през този творчески сезон.

Симона Алексиева, в.”Знаме”