В Кукления театър предстои премиера на спектакъла „Пиеса за деца и възрастни“.

На сцената този път ще се изявят тийнейджъри от Първа гимназия, с които директорът на театъра Ивайло Марков работи вече втора година. Миналата година младежката трупа представи на сцена много успешно романтичната комедия от Уилям Шекспир “Сън в лятна нощ”.

Новата пиеса е по текст на Яна Добрева и Петя Миладинова с монолози – лично създадени от всеки един млад актьор. Постановката е на Ивайло Марков, музиката е дело на композитора Ценко Минкин, а хореографията – на Марианна Савова.

Сценографията на спектакъла е на един от младите артисти – Георги Иванов. Интересен акцент в нея ще бъде мултимедията, за която отговорност има Кольо Колев.

В пиесата, освен ученическата трупа в състав – Георги Иванов, Георги Тодоров, Христина Стоянова, Виктория Тенчева и Светлина Станчева, участва и актьорът Борислав Терзийски от театъра.

„Ние живеем в два паралелни свята – в този на приказките, където доброто винаги побеждава, и в реалния. Нашето послание е да обърнем повече внимание на децата без родители и да започнем да им помагаме“, сподели директорът на театъра Ивайло Марков. Всеки от единадесетокласниците се превъплъщава в две роли в пиесата, в която документалният театър се преплита с мюзикъла.

Новото заглавие ще влезе в афиша на Куклен театър – Търговище, а пред момичетата и момчетата наесен предстоят участия във фестивали и много гостувания в страната, издаде Марков.

Предпремиерно „Пиеса за деца и възрастни“ ще се играе на 11 юни – сряда, от 18,00 часа, а премиерата е в четвъртък също в 18,00 часа.